13-05-08

Lizy is zwaar ziek.

Hetgeen ik nu te melden heb in dit verslagje over de gezondheidstoestand van Lizy is erg verdrietig nieuws. Haar gezondheid is er deze maand sterk op achteruitgegaan, in die mate dat de dokters beslist hebben dat verdere behandeling geen zin meer heeft en dat het een kwestie van dagen geworden is eer ze zal overlijden.
Vandaag (13/05) wordt ze trouwens overgebracht van haar gewone kamer naar de afdeling palliatieve zorgen van dezelfde kliniek, daar zal men verder doen met de pijnbestrijding en zal men er ook voor zorgen dat ze in zo menselijk mogelijke omstandigheden kan heengaan van ons.

Nochtans zag het er in de loop van verleden maand beter uit voor haar. Ik heb verschillende gesprekken met haar gehad op ICQ, en daar gaf ze een heldere en optimistische indruk op mij. Ze zat de laatste tijd wel in een rolstoel, maar midden verleden maand is ze naar het verjaardagsfeestje van haar kleinzoon Arne geweest en ze heeft zich daar heel goed geamuseerd, een paar dagen later is ze naar een concert van de harmonie gegaan waar haar echtgenoot voorzitter van is, en ook daarna heeft ze me gezegd via de chat dat ze er echt van genoten had.

Daarna is het echter bergaf gegaan met haar toestand, ze heeft nog wel een paar mopjes kunnen posten op haar blog, maar daarna kon ze ook dat niet meer. Ze was soms erg verward en is dan opgenomen geworden in de spoedafdeling van de St. Salvatorkliniek te Hasselt, dat is de kliniek waar ze trouwens de hele tijd behandeld wordt.
Ze heeft daar verschillende onderzoeken ondergaan en daaruit bleek dat er een vochtophoping was in haar hoofd en dit veroorzaakte een te grote druk. Men ging dit bestrijden met bestralingen, maar bij een nader onderzoek stelde de behandelende arts vast dat er verschillende uitzaaiingen van kanker waren op haar hersenvlies. Intussen was er ook nog suikerziekte bijgekomen, en door de slechte toestand van Lisette werd snel duidelijk dat geen enkele therapie of zorg haar nog kon genezen, en dat de enige mogelijkheid nog was om ervoor te zorgen dat ze zo weinig mogelijk pijn heeft, wat nu dus gebeurt door toediening van sterke pijnstillers.

Gisteren (12/05) ben ik op bezoek geweest bij haar in de kliniek. Ze was zwaar verdoofd en sliep dus ook veel, en ik wist eerst niet of ze zou beseffen dat ik er was. Toen ik aan haar bed kwam opende ze haar ogen en kneep ze zachtjes in mijn hand, dus ik ben zeker dat ze me herkend heeft. Praten ging niet door de sterke medicatie, maar ik ben heel blij dat ze toch geweten heeft dat ik er was gisteren.

Ik heb nu regelmatig contact met haar echtgenoot, die me op de hoogte zal houden van elke verdere evolutie, vanals er verder nieuws is zal ik dat op haar blogjes posten zoals voorheen.
Lisetje zal helaas niets meer kunnen posten op haar blogs, maar haar blogs blijven zeker online, als eerbetoon aan haar en ook om al haar vrienden de kans te geven te reageren via de commentaren. Bij haar overlijden zal ik trouwens ook een online rouwregister openen, waarvan ik de link ook op haar blogs zal posten.

Ik wens haar ganse familie heel veel sterkte toe in deze bijzonder zware dagen, dat ze moed mogen putten uit het feit dat ze een heel goed mens is.

Rudy F.

Commentaren

Dag Rudy Ik had zo'n vermoeden dat het met Lisette niet goed ging.
Sterkte voor de familie.
Bedankt Rudy omdat je ons op de hoogte houdt.

Gepost door: Lady Rosita | 13-05-08

Dag Rudy Dacht het ook al dat het niet goed was met lizy.
Strekte voor gans de familie.
Bedankt Rudy omdat je ons op de hoogte houdt.
Ben er stil van geworden.

Gepost door: Rita | 13-05-08

rudy...goede middag alhoewel het geen goed nieuws is, maar Lisette heeft moedig gestreden . Wij zijn juist terug uit het kabouterbos, want het is de periode dat wij ginder langer en langer vertoeven en vond een bericht in mijn box ! Knijp eens hard in haar hand en gelieve aan de familie ook onze sterkte toe te wensen . Wij zullen Lisette missen en haar heengaan betekent een groot verlies voor de blogwereld en zeker voor het verenigingsleven in Herk-de-Stad ! Lisette is een grote dame en altijd paraat voor de andere mensen ! Een echt voorbeeld ! Nogmaals bedankt voor uw berichtgevingen ! En voor jullie ook het allerbeste ! Vriendelijke groeten...Pepino

Gepost door: pepino | 13-05-08

Hallo Rudy wat slecht nieuws krijgen we hier, maar ik had al een tijdje dit gevoel dat het niet goed met haar ging.bedankt om hier alles open te houden.
Nancy

Gepost door: nancy | 13-05-08

Veel sterkte Zonet het droevige nieuws vernomen dat Lizzy de strijd heeft verloren.
Heel veel sterkte aan de familie in deze droevige dagen. Oprechte deelneming.

Gepost door: Joris | 13-05-08

Rudy Ons medeleven aan de familie
Wij gedenken Lizy als een vrolijke en moedige vrouw
Jammerlijk genoeg heeft ze de strijd verloren
Sterkte in deze moeilijke dagen

Gepost door: Felixken | 13-05-08

hallo Rudy ook van mijnentwege want ik vernam net het nieuws.
al vind ik moeilijk woorden mag mijn blijk van medeleven alsnog een steuntje zijn voor iedereen uit haar nabijheid.

Gepost door: Sunny-Kay | 13-05-08

Oprechte deelneming Wat vreselijk nieuws !
Lizzy heeft zo hard gestreden..
Heel veel sterkte voor de familie.

Gepost door: Zij | 13-05-08

Ik ben er echt stil van... ze was zo hard van plan er wéér door te komen en nu dit! :-( Het was een oneerlijke strijd...
Heel veel sterkte voor een ieder die haar nastaat! We zullen haar hier gaan missen!
Liefs.

Gepost door: mizzD | 13-05-08

... Wat kan men hier op zeggen.. veel sterkte nu en nadien..

Gepost door: Bart | 14-05-08

*** Ik heb haar nooit gekned maar toch komt zulk nieuws hard aan..Ik ben er stil van.
Heel veel sterkte voor de familie..

Gepost door: marc | 14-05-08

Dit nieuws maakt mij echt stil alhoewel ik haar niet kende. Wij wensen de familie héél veel sterkte in deze moeilijke periode.

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 14-05-08

Sterkte voor de familie. Ik kende Lizy niet persoonlijk, maar ik ben ook een (ex)-borstkankerpatiënte, en op deze momenten sta je stil, dan besef je pas hoe breekbaar het leven is.

Gepost door: Annick | 14-05-08

Ik had al een naar voorgevoel....
ik vond het zo stil..

Ben er nu ok stil van....
Zo oneerlijk!!!

Veel sterkte!

Gepost door: Suus | 14-05-08

*** We zullen je niet zo gauw vergeten ... !
Aan de familie wens ik heel veel kracht toe voor de komende tijden en Lizy ...
je bent een moedige vrouw ...

Met heel veel Liefs,
van ikke ...
:-(
* snif *

Gepost door: Klaverke | 14-05-08

Hallo Ik wens de familie alvast sterkte voor de volgende periode ...Lizy was zo een lieve vrouw altijd heel positief en moedig tijdens haar vreselijke ziekte heel triest dat het nu zo moet verlopen
Liefs Ninne

Gepost door: Ninne | 14-05-08

Dag Rudi, Dacht het ook al dat het niet goed was met lizy.
Strekte voor gans de familie.
Bedankt Rudy omdat je ons op de hoogte houdt.
We zijn er in ieder geval stil van geworden.

Gepost door: Swiepke | 14-05-08

Rudy Ik had echt geen vermoeden...heb zelf een rugoperatie gehad en momenteel staat het bloggen op een heel laag pitje!
Ik vind het zo erg...ik dacht echt dat ze op de goede weg was...ze heeft zo hart gestreden...blijven vechten...iemand verliezen is altijd heel moeilijk maar ik denk dat ze ook moegestreden was.
Ik hoop dat de echtgenoot, familie en vrienden, sterkte vinden bij elkaar en Lizy rustig kan heengaan...sorry...maar ik heb geen woorden meer, alleen maar tranen.
Rudy, bedankt om dit te laten weten!

Gepost door: Veerle | 14-05-08

dat is zeer triest nieuws. ik hoop dat vrienden en familie jullie nu met veel hartelijke warmte kunnen omringen om deze moeilijke periode door te staan en ook de periode die er op volgt. Heel veel sterkte aan familie, vrienden en bloggers van lizy

Gepost door: Tommy | 14-05-08

Hallo Rudy We hebben Lizy als een hele fijne DAME mogen leren kennen en het is duidelijk dat ze gestreden heeft om die rotziekte te overmeesteren... het mag niet baten en in de vooravond van haar laatste reis hoop ik dat jullie elkaar de hand reiken om haar van heel dichtbij te steunen. Ze heeft het hart op de juiste plaats en is een DAME uit de duizend... Lizy meiske... ik wens jou (als je dan tóch moet gaan) een pijnloos heengaan en hopelijk hou je van hierboven een oogje op ons hé...

Aan de familie en de ongetwijfeld vele vrienden wens ik heel veel sterkte en een bos aan fijne herinneringen aan deze grote DAME !!!!

Liefs
Lucky

Gepost door: Lucky | 14-05-08

ik ken haar niet persoonlijk, ben af en toe hier eens een kijkje komen nemen en lees ik hier dat het zo slecht gaat met haar...
Ik wens jullie heel veel sterkte voor de komende tijd...

Gepost door: Anita | 14-05-08

Dag Lizy, even een persoonlijk berichtje: we kennen elkaar niet en we hadden niet zoveel contact maar toch herinner ik mij een reactie op mijn blog van jou: jij was het die mij moed insprak toen ik ziek was.Jij was er die eerste keer ook doorgesparteld. En nu... nu moet je de strijd alsnog opgeven.
Gelukkig word je goed omringd en kan alles rustig en vrijwel pijnloos gaan.
Goede reis Lisette. Het ga je goed.
Ik denk aan jou

Gepost door: Lucretia | 14-05-08

Lieve Lizy! Het spijt me te horen dat die rotziekte je alsnog heeft klein gekregen! We blijven in gedachten zeker bij je! Veel sterkte meid!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 14-05-08

Dag Rudy, dank je wel dat je ons op de hoogte brengt. Ik was al regelmatig komen kijken en merkte dat er niets meer gepost werd. Ik bezorgde haar af en toe mopjes en het voorlaatste heb ik haar nog doorgestuurd. Af en toe stuurde ze een mailtje om te bedanken en dan gaf ze wat uitleg over haar toestand.Ik herinner me het eerste kontakt met haar. Zij stuurde een mailtje om te zeggen dat je nooit over "de" Limburg mocht spreken want dat Limburgers zoiets niet graag hoorden!! Wat mijn Limburgse vriendin me bevestigd .Zo zijn we in kontakt gebleven met elkaar.Toen ik merkte dat er geen moppen meer bij kwamen vreesde ik al het ergste.
Lizy ik ken je niet persoonlijk en toch ken ik je. Als je toch moet heengaan hoop ik maar dat alles in het werk wordt gesteld om dit zachtjes te laten verlopen. Het ga je goed daar waar je heengaat ,ik zal je missen, lieve Lizy.
Mijn gedachten zijn bij jou en je familie die het nu zwaar heeft. Sterkte.

Gepost door: magda | 14-05-08

Dag Rudy, dank je wel dat je ons op de hoogte brengt. Ik was al regelmatig komen kijken en merkte dat er niets meer gepost werd. Ik bezorgde haar af en toe mopjes en het voorlaatste heb ik haar nog doorgestuurd. Af en toe stuurde ze een mailtje om te bedanken en dan gaf ze wat uitleg over haar toestand.Ik herinner me het eerste kontakt met haar. Zij stuurde een mailtje om te zeggen dat je nooit over "de" Limburg mocht spreken want dat Limburgers zoiets niet graag hoorden!! Wat mijn Limburgse vriendin me bevestigd .Zo zijn we in kontakt gebleven met elkaar.Toen ik merkte dat er geen moppen meer bij kwamen vreesde ik al het ergste.
Lizy ik ken je niet persoonlijk en toch ken ik je. Als je toch moet heengaan hoop ik maar dat alles in het werk wordt gesteld om dit zachtjes te laten verlopen. Het ga je goed daar waar je heengaat ,ik zal je missen, lieve Lizy.
Mijn gedachten zijn bij jou en je familie die het nu zwaar heeft. Sterkte.

Gepost door: magda | 14-05-08

ben tegenwoordig niet veel aanwezig op de blogs. Maar bij het lezen over de gezondheidstoestand van Lizzy sta ik hier toch even stil om deze paar woordjes te schrijven.
Lizzy was een trouwe bezoekster van mijn blog en ze leek altijd blij gezind!
Het is vreselijk en droevig nieuws...Toch fijn van je Rudy ons verder op de hoogte te houden. Al hoewel wij elkaar niet kennen, toch leven we intens mee met onze medebloggers. We zijn een familie!
Groetjes en als het nog kan ook een knuf aan Lizy., veel sterkte aan haar familie.

Gepost door: emmy | 14-05-08

Lizy Bedankt Rudy voor deze uitleg , al is het een droevige uitleg , maar ik had het door dat er iets mis was , en natuurlijk vind ik het droevig om Lizy te verliezen , en ja ik vind het jammer al kunnen we er niets aan doen , ik stond aan de grond genageld toen ik dat vernam.
de groetjes van gentiel

Gepost door: Gentiel | 14-05-08

veel sterkte in deze laatste dagen,voor haar en haar naasten!

Gepost door: yvetje | 14-05-08

Bedankt om ons op de hoogte te houden. Ik wens jullie veel sterkte in deze droeve dagen.

Gepost door: anita | 14-05-08

Sterkte en bedankt... Wat moet een mens op zulke momenten , hier neerschrijven?
Bedankt Lizzy, voor al de mooie momenten dat je hier met ons deelde op jouw blog...
Sterkte aan de familie......
Herkse groetjes,
Daniël

Gepost door: kleinetuinkabouter | 15-05-08

Lieve Lizy wat een verschrikkelijk en droevig nieuws.
Heel veel sterkte voor jou en je familie.

Bedankt voor je informatie.
Viv

Gepost door: viv | 15-05-08

gedichtje tergend langzaam verdwijn je
loopt achteruit van me weg
terwijl je me aankijkt
ik probeer nog te lachen
maar zie je vervagen
transformeren in je schaduw
tot karikatuur van jezelf
en grijze duiven vliegen

ik heb nog spiegels
schuin in zee geplaatst
en op de zon gewacht
kleuren uit het wit gescheurd
maar jij werd al te licht
en zelfs je groene ogen
werden grijs

nu hang ik aan je voeten
wil niet dat je vleugels krijgt
en met de duiven en de wind
je spiegelbeeld verlaat

Gepost door: T | 15-05-08

*** Wat een droevig nieuws...
Ik hoop dat Lisette nog van iedereen afscheid zal kunnen nemen die ze liefheeft, en rustig de oversteek zal kunnen maken.
Sterkte aan haar familie en vrienden.
En Lisette, jou wens ik dat het 'ginder' nog veel mooier is dan wij ons kunnen inbeelden.

Liefs
inge

Gepost door: Inge | 15-05-08

*** Ik verneem dit nu pas...

heb er geen woorden voor....

DIKKE KNUFFEL voor Lizy

XXX

Gepost door: Talleke | 15-05-08

Dit is slecht nieuws.
Lizy had altijd voor iedereen een woordje klaar. Zo'n sterke, moedige en lieve vrouw.
Sterkte voor de familie.

Gepost door: nicole | 15-05-08

Dank je Rudy Veel liefs en sterkte xxx

Gepost door: Fanny | 16-05-08

Nog even komen kijken hoe alles verloopt...even sterkte wensen aan de familie en vrienden en een kaarsje laten branden zodat Lisette niet hoeft af te zien...dat ze met de glimlach naar een pijnloze plaats kan gaan en dat iedereen die glimlach en de mooie momenten koestert...ze is een vrouw uit de 1000!
Veel sterkte en moed!

Gepost door: Veerle | 16-05-08

Graag wil ik de familie, vrienden en kenissen van Lizy heel veel sterkte toewensen. Blogland gaat een warme, hartelijke vrouw moeten missen.

Gepost door: Passioneel | 16-05-08

Sterkte Ik wens iedereen heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd !

Gepost door: maaike | 16-05-08

Hopelijk komt er snel een beter medicijn tegen suikerziekte heftig verhaal.

Gepost door: Suikerziekte | 16-09-12

De commentaren zijn gesloten.