03-12-07

Chemosessie is uitgesteld.

Hier ben ik dan met nog wat meer nieuws over de gezondheidstoestand van Lizy, en die toestand is er niet eenvoudiger op geworden.

De chemosessie die voorzien was voor vandaag is niet kunnen doorgaan, er is een ander gezondheidsprobleem opgedoken, dat onmiddellijke aandacht vraagt. De problemen in haar darmen blijken namelijk ernstiger dan gedacht, er zou ergens een verharding of verstopping aanwezig zijn, welke groot ongemak en pijn veroorzaakt. Morgen en overmorgen (04/12 en 05/12) zal ze onderzoeken ondergaan waarbij met een kleine camera de oorzaak van de verstopping opgespoord zal worden. Afhankelijk van het resultaat zal men dan beslissen of ze moet geopereerd worden aan de darmen, om de doorgang weer vrij te maken. Indien dat zo is zal ze dus nog een tijd opgenomen blijven in de kliniek, en wordt de chemobehandeling met minstens 3 weken opgeschort. De operatiewonde moet uiteraard eerst helemaal genezen zijn, en ook de wonde van de borstoperatie is nog niet helemaal toegegroeid, het ettert niet meer maar moet eerst nog verder genezen nu.
Alsof dat alles nog niet genoeg is heeft men ook een fibroom (=goedaardige tumor) ontdekt op haar baarmoeder. Hoe en wat de behandeling daarvan zal worden weet ik nu nog niet, maar ik laat het weten vanals ik er meer info over heb.
En nog is alles niet vermeld; men heeft namelijk ook flebitis (=aderontsteking) vastgesteld bij haar, waarvoor ze nu dagelijk een spuitje krijgt.

Het ziet er dus naar uit dat Lizy nog een heel tijdje in het ziekenhuis zal verblijven, en dat de gezondheidsproblemen zich blijven opstapelen bij haar. Toen we deze namiddag telefoneerden had ze felle pijnlijke steken in haar buik, en had ze het moeilijk, maar wat me wel opviel was hoe helder en fris ze klonk, en hoe vastberaden ze is om te genezen en haar leven terug op te pikken zoals voorheen. Haar moed en doorzettingsvermogen trof me echt en zal haar zeker helpen om de vroegere Lizy te worden, die zo graag lacht en sociaalvoelend is.
Ze is erg dankbaar voor al jullie toffe en ondersteunende reacties, soms kan ze de reacties zelf lezen op een laptop, en soms bel ik ze haar door. Dus allerbeste Lizy, als je dit verslagje kan lezen weet je ook dat al je blogvrienden en ikzelf van ganser harte duimen voor jou en je alle sterkte toewensen die maar mogelijk is, zodat je vlug weer uit dit diepe dal kan kruipen en je gewone leven terug kan oppikken.

Tot binnenkort en nog heel veel groeten van
Rudy F. aka Falcon54.

20:43 Gepost door Lizy53 in Borstkanker | Permalink | Commentaren (24) | Tags: darmprobleem, fibroom, flebitis, operatie, chemo |  Facebook |

Commentaren

Hallo Lisette.... Nog meer problemen.....maar meiske toch.
We blijven je steunen door dik en dun hoor !
Veel sterkte en dat nu alles maar vlug in orde komt.
We denken alle dagen aan je.
Groetjes en een dikke knuffel. :-)

Gepost door: Jef | 04-12-07

Dag Lisette en Rudy. Je bent een vechter ... wij duimen.
Een dikke knuffel en veel XXX :-)
Bedankt, hé Rudy.
Lieve groetjes
François en Rosita

Gepost door: Lady Rosita | 04-12-07

Hallo Lizy Dat is geen zo goed nieuws.
Maar je bent een vechter,en wij duimen met je mee
Heel veel sterkte ,
en dat alles maar vlug in orde komt
Een heel dikke knuffel.
Veel liefs Rita
ps Bedankt Rudy om ons op de hoogte te houden

Gepost door: Rita | 04-12-07

Lizy Bedankt Rudy
Lizy vecht er voor want wij willen je terug in ons midden krijgen.
Ik wens je sterkte en beterschap

Gepost door: Felixken | 04-12-07

Er blijven voor gaan meisje. Lieve Lizy,
Een ziekenhuisverblijf is natuurlijk niet prettig en zeker niet met deze dagen maar weet een ding meisje, nu kunnen ze met de beste middelen de problemen meteen aanpakken.
De medische wereld is al zover gevorderd dat ze van jou weer ons Lizyke gaan maken zoals we ze het beste kennen , steeds het zonnetje in blogland met een beetje geduld natuurlijk.
We leven met je mee en wachten samen met jou tot dat je terug onder ons bent.
Een stevige knuffel.
Tilly & Lucie.

Gepost door: Tilly & Lucie. | 04-12-07

Nog iets vergeten. Rudy,
Hartelijk dank om ons op de hoogte houden.
Groetjes.
Tilly & Lucie.

Gepost door: Tilly & Lucie. | 04-12-07

Hey Lizy Wij wensen je veel sterkte, en beterschap toe!
Dikke knuffel van ons.

Gepost door: Chris | 04-12-07

Lizy Bedankt Rudy en ik wens haar nog veel moed en doorzettingsvermogen , want het zal nodig zijn , en ik ga nu juist een blogpauze inlassen , maar zal volgende week wel kerst en nieuwjaarsprentjes op mijn blog zetten , en enkele bezoeken en dat zal telkens eerst hier bij u zijn.
de groetjes van gentiel

Gepost door: gentiel | 04-12-07

hoeveel ellende moet een mens soms ondergaan denk ik dan weleens .. Doe ze alvast de groetjes en we duimen allemaal voor een spoedig herstel en een weldra thuiskomst

Gepost door: willy | 04-12-07

Veel sterkte Dat zijn de enige woorden die ik telkens kan bedenken. We blijven met je meevoelen en hopen dat alles heel snel terug beterd. Een hele dikke knuffel ...

Gepost door: Ellebel | 05-12-07

lisette...goede avond wij blijven u steunen tot en met.....en met uw karakter zult ge zeker de winnares zijn ! Wij duimen hier allemaal dat je weer de oude wordt en wensen u een voorspoedige genezing ! Lieve groetjes :-))pepino
p.s. Rudy..bedankt voor uw berichten !!

Gepost door: pepino | 05-12-07

Lieve Lizy,

een virtuele hart onder de riem een knuffel.
Dikke kus Suusje

Gepost door: Suus | 06-12-07

Hallo Lizy Nog eventjes een hart onder de riem steken.
Een heel dikke knuffel
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | 06-12-07

Lieve Lizy We blijven je steunen door dik en dun...en blijf jij aub doorvechten lieverd...Ik weet dat het zeker niet altijd gemakkelijk zal zijn, door de bijkomende problemen, maar wij wachten met zijn allen op je, en we weten dat je ons niet in de steek zult laten, zoals ook wij je niet in de steek zullen laten...onze gedachten zijn bij jou en wij hopen dat we een kleine steun kunnen betekenen voor jou, al is het dan vanop afstand! Lizy, veel sterkte en Rudy, jij bedankt voor het melden van de berichten.
Lieve groetjes

Gepost door: Veerle | 06-12-07

Lizy zoals ik gezegd had éérst Lizy bezoeken als ik kom , ik heb eerst mijn kerstboom geplant , en mijn lichtjes aangesloten , en nu vlug naar Lizy en ik blijf je steunen , en wens je veel moed en sterkte , dat we u hier terug bij ons hebben.
de groetjes van gentiel

Gepost door: gentiel | 06-12-07

Hallo Lizy Nog een dikke knuffel komen geven
Hopelijk voel je al ietjes beter
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | 07-12-07

Volhouden in deze moeilijke momenten. Wij leven met je mee. Ik brand een kaarsje dat alles goed mag komen.

Gepost door: Annick | 07-12-07

Hallo Lizy Ik kom je het allerbeste wensen , en hoopt van ganser harte dat je toch gauw wat beter moogt worden, en dat de pijn die je heeft toch draaglijk wordt.Ik duim echt voor jou dat je spoedig mag beter zijn.
Lieve groetjes en een dikke knuffel van mij

Gepost door: Jeske | 07-12-07

Lizy Voila zoals ik gezegd had eerst bij Lizy eens langs , en met de hoop dat u spoedig hersteld , maar ja wie ben ik om daar opver te beslissen , ik kom je in ieder geval veel moed en sterkte wensen , en blijven doorzetten.
de groetjes van gentiel

Gepost door: gentiel | 07-12-07

Lizy! ik hoop dat er een einde komt aan alle gezondheidsproblemen! Ik wens je in elk geval veel moed en sterkte toe. En in gedachten ben ik bij je om je te steunen.Liefs.

Gepost door: magda | 08-12-07

aangespoeld
Al varend door de bloggenzee ben ik hier op uw eilandje gestrand. Het is hier goed te vertoeven,
maar bij de volgende vloed verdwijn ik terug in
de bloggenzee.

Gepost door: steffi | 09-12-07

Een hele mooie zondag, in Deurne geen wolkje aan de lucht te bespeuren, dat belooft een leuke dag te worden.

Veel zonnige groeten van mij en Veerle!

Gepost door: Mike | 09-12-07

Lieve Lizy ik vind het zo erg dit allemaal te moeten lezen. Ik duim voor je en wens je heeeel veel sterkte, dikke knuffel viv

Gepost door: viv | 09-12-07

Hallo Lizy Ik kom je nog eens een riem onder het hart steken
En een heel dikke knuffel
Spoedig herstel gewenst
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | 10-12-07

De commentaren zijn gesloten.