18-09-07

Verslagje

Aangezien Lizy momenteel zeer veel last heeft in haar rechterarm en -hand, heeft ze me gevraagd dit verslagje op te stellen voor al haar blogvrienden.

Verleden maandag is ze voor onderzoek in de kliniek geweest bij de gyneacologe, betreffende haar probleem met de schimmelinfectie.  Het pikken was gewoon onhoudbaar geworden toen.  De specialiste heeft haar dan bijkomende medicatie gegeven, maar tot nu is de infectie nog niet genezen, hoogstens is ze iets minder geworden.

Op dezelfde dag zijn daar dan ook nog andere onderzoeken gevoerd, namelijk een CT-scan, echografie en thorax onderzoek.
De uitslagen van deze onderzoeken zijn gelukkig bemoedigend, er werden geen uitzaaiingen of andere complicaties vastgesteld ten gevolge van haar ziekte.

Als gevolg van die resultaten heeft de oncoloog besloten (voorlopig) te stoppen met de chemotherapie en de borstamputatie uit te voeren.
De operatie zal morgen doorgaan.  Op woensdag 19/09 wordt ze om 7u 's morgens verwacht in de Salvatorkliniek te Hasselt.  Daar zal ze dan eerst voorbereid worden op de operatie, en de ingreep zelf zal gebeuren tijdens dezelfde dag.
Of daarna zal hervat worden met de chemotherapie en of ze bestraling zal krijgen is nu nog niet bekend, dit hangt af van het verloop van de genezing.
Bij haar vorige borstamputatie in 1999 heeft ze 2 weken in de kliniek verbleven, dus ik vermoed dat het deze keer ook zo'n periode zal zijn.

Lisette zegt opgelucht te zijn dat de operatie gebeurt, want de last die ze heeft in haar schouder, nek, rug en arm zal nu eidelijk de kans krijgen om te genezen, de pijn en de last was nauwelijks nog te verdragen de laatste tijd.
Ook kan ze daarna al gaan nadenken over een borstreconstrucie eenmaal alles genezen zal zijn, dat zal echter wel nog een tijdje duren, misschien is dat iets voor volgend jaar.

Ze heeft er het volste vertrouwen in dat alles goed zal verlopen, en is van plan om te strijden tegen de ziekte.  Ze heeft ook zoveel redenen om te vechten, ze wil er zijn voor haar familie en gezin, ze wil haar kleinzoon Arne zo graag groot zien worden, ze wil er zijn voor al haar kennissen en vrienden, en zeker ook voor haar blogvrienden!

Dus Lisetje, hou je taai meiske, heel binnenkort is de kogel door de kerk en kan je beginnen met een nieuw leven, een leven zonder die vreselijke ziekte, een leven zonder de pijn en onzekerheid die je nu voelt...
En ik denk dat ik nu de gevoelens van al je (blog)vrienden en geliefden vertolk, tenminste dat hoop ik toch want om zoiets onder woorden te brengen...woorden schieten soms tekort he.

Tot binnenkort Lisetje, en we wensen je het aller- allerbeste toe!!  Dat je vlug mag genezen en terug onder ons mag zijn, want we zullen je missen al die tijd!

Vanals ik meer info heb over Lisetje, zal ik dat onmiddelijk posten op haar blogs, zodoende blijft iedereen op de hoogte over haar evolutie.

Veel groeten,
Rudy F. aka Falcon54

17:33 Gepost door Lizy53 in Borstkanker | Permalink | Commentaren (12) | Tags: borstkanker, lizy53, operatie |  Facebook |

Commentaren

Rudy...goede middag... gelieve Lisette te melden dat alle kabouters achter haar staan en duimen voor een goede afloop en vooral genezing !! Dat lisette...de nodige tijd neemt en ze is in in goede handen van een utistekend medisch team !! Dikke kabouterknuffels...lieve groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 18-09-07

RUDY GOEDE
MIDDAG
WIJ DUIMEN
VOOR LIZY
WENSEN
HAAR
HET ALLERBESTE
WIJ DUIMEN
EN STEL
HAAR GERUST
DAT ZE
ARNE GROOT
ZAL ZIEN
WORDEN
ALVAST
DRIE
FLINKE
ZOENEN
GROETJES
MICKEY

Gepost door: MICKEY | 18-09-07

:-) ben er stil van geworden bij het lezen
het beste met de operatie morgen en sterkte !!
bedankt om dat even mee te delen Rudy

Gepost door: Borriquito | 18-09-07

Brr.. Veel succes!

Gepost door: Tom | 18-09-07

Dag Rudy, wil je Lizy even al onze steun overbrengen ? En geef haar een dikke knuffel in onze plaats !
Sterkte meid ! Blogland staat achter én naast je !
Lieve groeten !

Gepost door: nicole | 18-09-07

Lizy Bedankt Rudy voor de nuttige infomatie , maar we zullen haar blijven steunen , en we zullen blijven duimen dat alles in orde komt , en hoe eer hoe liever natuurlijk , en ik wens haar in iedere geval veel sterkte.
de groetjes van gentiel

Gepost door: gentiel | 18-09-07

Sterkte, Lisette. Dikke knuffel XXX.
Tot gauw.

Bedankt Rudy.

Gepost door: Lady Rosita | 18-09-07

Lieve Lizy,
Ze hebben je flink te pakken he meisje...
Ik wil je daarom alle sterkte van de wereld wensen, en je er met enkel lieve woorden doorheenslepen!!!!!

Hoop dat je gaw weer opgeknapt bent en ter been... de rest komt vanzelf wel... Jij bent het belangrijkste!

Liefs en een allerliefste dikke knuffel uit Holland,
Suusje

Gepost door: Suus | 19-09-07

LIzy Je bent een moedige vrouw.
Breng deze lijdensweg ook tot een goed einde.
In gedachten zijn wij allemaal bij U.
Succes met de operatie.

Gepost door: Felix | 19-09-07

:-) je gewoon even een virtueel steuntje komen geven
sterkte Lizy !!
groetjes

Gepost door: Borriquito | 19-09-07

Lizy Ik hoop dat de operatie goed geslaagd geweest is , en wens je verder veel sterkte , en een goede gezondheid.
de groetjes van gentiel

Gepost door: gentiel | 19-09-07

sterkte! Ik hoop dat de operatie geslaagd is en dat Lisette snel mag opknappen na al die moeilijke weken!
In gedachten geef ik Lisette een stevige knuffel!

Gepost door: magda | 19-09-07

De commentaren zijn gesloten.