31-07-07

Renners

Een vraagje :

Hoe komt het dat wanneer een wielerwedstrijd voorbij rijdt, de koeien altijd een eindje meelopen ?

 

Antwoord

Omdat ze de renners kennen van bij de veearts ! ! !

19:39 Gepost door Lizy53 in Humor | Permalink | Commentaren (3) | Tags: humor, mop, renners, koeien, veearts |  Facebook |

30-07-07

Hier ben ik weer

Hier ben ik weer...  Morgen is het alweer een week geleden dat de port-o-cath geplaatst werd.  De pijn in mijn linkerarm is helemaal verdwenen maar ik sukkel wel nog met de rechterarm...  Door de ontsteking van de lymphevaten heb ik last van een dikke arm.  De ene dag is dat zonder pijn, de andere dag kan ik hem nauwelijks gebruiken.  Vandaag gaat het dus naar omstandigheden goed met me!

Donderdagvoormiddag ga ik terug voor chemo.  Nu maar hopen dat de p.o.c. goed zijn werk zal doen!

Natuurlijk mag ik niet vergeten Rudy te bedanken!!!!  Van harte bedankt Valkje dat je een verslagje geplaatst hebt op mijn blogjes want zelf kon ik het niet!!  In moeilijke tijden weet je wie je vrienden zijn! 

Ook de vele reacties, mailkes en kaartjes die ik mocht ontvangen deden/doen me goed!!!!  Echt, te zien hoeveel mensen met me begaan zijn... ik had het nooit verwacht.

26-07-07

Verslagje

Aangezien Lizy het op dit moment moeilijk heeft om te typen breng ik nu een verslagje over haar toestand.

Eergisteren 24/07 heeft men bij haar een katheter ingeplant (soms ook port-o-cath genoemd), dit werd aangebracht ter hoogte van haar linker sleutelbeen, waardoor ze nu pijn heeft aan de linkerkant en ook moeite heeft om haar linkerarm te gebruiken.

Zo’n katheter heeft het voordeel dat men in het vervolg veel makkelijker bloed zal kunnen trekken of medicatie zal kunnen toedienen, men hoeft immers niet meer in de huid te prikken.

De plaatsing van de catheter is wel een chirurgische ingreep en ze werd uitgevoerd onder totale verdoving. Ze heeft bij het ontwaken gelukkig geen misselijkheid of andere bijwerkingen gehad als gevolg van deze verdoving.

Gisteren had ze wel erge pijn aan haar linkerkant, vooral de arm kon ze niet bewegen door die pijn. Vandaag is de pijn iets minder, maar de arm gebruiken om bv. te typen gaat nog niet.

De volgende chemosessie is voorzien op 02/08, het is intussen al de 3de sessie en zal dus gebeuren via deze catheter.

Beste Lizy, al je blogvrienden en ikzelf wensen je nog heel veel sterkte toe in deze moeilijke dagen, weet dat iedereen je steunt en achter je staat…je bent zeker niet alleen in je strijd, al je vrienden en gans je familie steunen je en duimen voor jou!

Ik hoop dat je vlug weer terug zal kunnen posten op je blogs, want hoe meer jij dat kan hoe beter het met je gaat he ;-)

Dus tot binnenkort op je blogs en hou je taai Lizyke….

Nog vele groeten van Rudy F. aka Falcon54.

23-07-07

Liefde is...

liefde is03

 

14:18 Gepost door Lizy53 in Liefde | Permalink | Commentaren (16) | Tags: liefde is, dromen, samen, cartoon |  Facebook |

22-07-07

Vreemd

Theo, een nog vitale al wat op leeftijd gekomen heer loopt een stukje over het naaktstrand.

Een vrouw spreekt hem aan.

- Mijnheer, mag ik U een wat indiscrete vraag stellen?

- Is goed zegt de man, als je het maar niet te bont maakt!

- Hoe komt het, zegt de vrouw, op je hoofd ben je echt helemaal grijs, maar daar beneden ben je nog mooi op kleur.

Theo schudt z’n hoofd en zegt:

- Simpel, ik heb daar beneden nooit zorgen gehad.

10:58 Gepost door Lizy53 in Humor | Permalink | Commentaren (9) | Tags: humor, mop, grap, naaktstrand, indiscrete vraag, zorgen |  Facebook |

20-07-07

Zeemeeuw steelt chips uit winkel

Doritos

Een sluwe zeemeeuw is een winkeldief geworden. De vogel vliegt de winkel binnen op zoek naar zijn favoriete chips, pikt een zakje uit de rekken en vliegt ermee naar zijn makkers die geduldig zitten te wachten op de lekkere buit. Het personeel van de winkel in Aberdeen vindt het grappig en fans van de vogel betalen intussen voor de "gestolen zakken Doritos".

Kieskeurig
"Iedereen is in de ban van de zeemeeuw", zegt winkelbediende Sriaram Nagarajan (22). "Hij moet alleen maar zijn merk hebbben. De andere chips laat hij liggen. Hij heeft er een echte sport van gemaakt en steelt ze op een elegante manier. Hij wacht gewoon tot de klanten de winkel uit zijn en slaat dan toe.

Geliefde vogel
De winkelbaas is het stilaan beu en wil het beest buiten houden, maar dat is tegen de zin van de klanten. Ze betalen nu voor de gestolen Doritos. "Sam is intussen een bekendheid geworden. Zeemeeuwen kunnen doorgaans op weinig sympathie rekenen maar Sam is een uitzondering, hij is echt geliefd", besluit Nagarajan, meldt ananova.com. (hln)

18:55 Gepost door Lizy53 in Bizar | Permalink | Commentaren (12) | Tags: bizar, aberdeen, chips, zeemeeuw, pikken, stelen, doritos |  Facebook |

Mannen beter betaald

070331Q

18-07-07

Chemo 2

Maandag om 12u15 waren Katrien en ikzelf in het ziekenhuis.  Inschrijven hoefde niet, we mochten dadelijk naar het daghospitaal waar bloed werd afgenomen.  Dat bloed prikken had weer heel wat voeten in de aarde!  Het wilde weer niet echt lukken en daarom heeft men beslist om een port-o-cath te plaatsen.  Volgende week dinsdag (24/07) zal dat dan ook gebeuren...

Na het bloed prikken zijn we naar dr. Janssens geweest, zoals altijd hebben we wat moeten wachten...  Vandaag (maandag) kreeg ik het nieuws of er uitzaaiingen waren of niet!  Dat wachten duurde dan ook lang...  De dokter had goed nieuws!!!!!  GEEN uitzaaiingen!!!  Ik was natuurlijk heel gelukkig toen ik dat hoorde.  Wat me wel verontrustte was dat dokter zegde dat mijn bloed maar kantje boordje was en vroeg of ik verleden week ook al bloed bij gekregen had???  Neen dus.  De resultaten van het bloedprikken waren er nog niet dus ik moest terug de wachtzaal in om deze resultaten af te wachten!  Vandaag was mijn bloed nog steeds zwak, maar ik heb toch geen bloed bijgekregen.  Misschien volgende keer...  Ik ben benieuwd!  Dat verklaart ook waarom ik zo ontzettend moe ben...  Rusten, rusten, rusten is de boodschap...

Om 14u15 mochten we de bestelling doorgeven van de chemo.  Rond 15u werden we weer boven op het daghospitaal verwacht.  Katrien is naar boven geweest om de bestelling door te geven en ik heb ondertussen het thuisfront verwittigd dat er geen uitzaaiingen waren!

Ondertussen zijn we ook nog wat gaan eten en voor 15u waren we al terug boven.  Goed op tijd!!  Maar dat mocht niet baten... ‘t was al wel half 4 toen de hoofdverpleger eens kwam kijken of alles naar wens verliep en vaststelde dat het nog niet begonnen was!!!  Uiteindelijk was ik om 17u15 klaar met de chemo! 

15-07-07

Rode kaft

 

Hallo!

 

Heeft er iemand mijn „rode“ kaft tegengekomen ?
Op de volgende foto‘s zie je hoe ze eruit ziet !
Gelieve mij te verwittigen indien je ze tegenkomt,
want ik kan echt niet verder werken zonder deze kaft.

Rode kaft01

 

Rode kaft02
Rode kaft03

Rode kaft04

Rode kaft05

11:26 Gepost door Lizy53 in Humor | Permalink | Commentaren (17) | Tags: humor, grap, rode kaft, foto, werken |  Facebook |

14-07-07

Tijden veranderen.

Kinderen

 

Tja, zo gaat dat anno 2007.

De nieuwe papa

"Ik heb een nieuwe papa", vertelt Luna van vier trots  aan haar vriendjes in de kleuterklas,

 doelend op de nieuwe vriend van haar moeder.

"En hij komt me straks ophalen na school!"

Als het eenmaal zover is lopen Luna en haar klasgenootjes naar buiten om de 'nieuwe papa' te gaan bewonderen.

Nwe papa


"Kijk! Daar is ie, m'n nieuwe papa", zegt Luna.

Waarop de vierjarige Tim enthousiast roept:

"Oh die is keigaaf! Die hebben wij ook gehad!"

 

18:12 Gepost door Lizy53 in Humor | Permalink | Commentaren (4) | Tags: humor, mop, kinderen, papa, nieuwe papa, klasgenootjes |  Facebook |

13-07-07

Tante nonneke bij de dokter

non08

Een nonnetje gaat naar de dokter voor een onderzoek.

Ze moet zich helemaal uitkleden. De dokter legt zijn handen op haar hoofd.

“Wat doet u dokter ?" vraagt het nonnetje.

"Dit is een nieuwe onderzoek methode het is om te onderzoeken of je geen hersentumor hebt.

Zeg eens 88".Het nonnetje: "88".

"Dat is in orde" zegt de dokter.Hij legt nu zijn handen op haar borsten en zegt:

"Dit is een controle voor borstkanker zeg nog eens 88."

Het nonnetje stamelend : "88".

Nu steekt de dokter 2 vingers in het nonnetje haar vagina:

"Dit is een controle op baarmoederhals kanker."

"Wat moet ik doen dokter?" vraagt het nonnetje.

"88 zeggen" zegt de dokter.

Het nonnetje : "1,2, 3, 4, 5, .........

21:08 Gepost door Lizy53 in Humor | Permalink | Commentaren (4) | Tags: humor, mop, grap, dokter, nonneke, tante nonneke, controle |  Facebook |

Wijze woorden

Dit mooi gezegde kreeg ik in mijn mailbox!

 

 

Als humor een vrouw was
zou ik haar ten huwelijk vragen
en voor zoveel mogelijk
nakomelingen proberen te zorgen.

12:17 Gepost door Lizy53 in Gedichten | Permalink | Commentaren (1) | Tags: wijze woorden, humor, gezegde, huwelijk |  Facebook |

11-07-07

Bedankt!

bedankt13

Eerst en vooral hartelijk dank voor alle lieve en mooie reacties die ik kreeg op mijn vorige postjes! Om iedereen persoonlijk te bedanken zijn het er wat veel... maar het heeft me echt deugd gedaan!

Maandag om 9u10 was ik samen met Katrien in Salvator.  Eerst inschrijven en dan naar nucleaire afdeling om mijn spuitje te halen voor de botscan.  Daar begonnen de problemen al met de aders... De verpleger kon niet direct een geschikte ader vinden en heeft toen in de bovenarm geprikt... Daarna naar 3de verdiep voor echo en RX, ik denk dat ze van alles wat maar mogelijk is een RX of echo gemaakt hebben!

Rond 12u30 moesten we bij de oncoloog zijn.  Hij heeft me nogmaals uitgelegd dat we hard zullen gaan werken om alles terug in orde te krijgen en dat het ons ook zal lukken! Duimen dus dat het waar is wat dr. Janssens zegde!!!!

Dan naar daghostpitaal op 3de  verdieping om bloed te laten trekken en voor de chemo.  Dat bloedprikken is een ander paar mouwen!  Eerst de verpleegster en daarna heeft het diensthoofd geprobeerd en na een half uur zoeken en friemelen had hij toch een paar buisjes bloed die konden onderzocht worden..  De chemo laten indruppelen dat ging goed op voorwaarde dat ik mijn arm muisstil hield... Om 16u40 was ik van alles af! 

Terwijl de chemo indruppelde kreeg ik nog wat te drinken aangeboden en heeft de verpleegster me ook van die koude handschoenen gegeven om mijn nagels te beschermen tegen broos worden of uitvallen.  Ook kreeg ik nog een toiletzakje met nagelversteviger, uiercreme, tandpasta en tandenborstel...

De misselijkheid is achterwege gebleven... en daar ben ik niet rouwig om... Ik durf zelfs te zeggen dat het redelijk goed met me gaat!!! Hopelijk is dat volgende week ook zo want maandag moet ik weer terug...

08-07-07

Ter info...

Vrijdagnamiddag ben ik naar oncoloog geweest in Salvator te Hasselt.  De gesprekken gingen nogal snel...  De dokter heeft borst nog eens onderzocht en besloot dadelijk dat we heel snel zouden moeten werken en zeker geen tijd mogen verliezen.  Het gezwel zit diep zegde hij.. en we zullen hard moeten werken om alles terug in orde te krijgen.  Maar we gaan ervoor!

Maandagmorgen om 9u00 word ik in Salvator verwacht waar men nog gaat RX nemen van de longen, lever, buik en een volledige botscan...  alles terug opnieuw wat nog maar paar maanden geleden onderzocht is en waar men nergens iets abnormaals vond!

Om 13u30 word ik in daghospitaal verwacht voor 1e chemo.  Hoe dat zal verlopen is nog een vraagteken... word ik ziek? Misselijk? Of niks van dat alles... we zullen het moeten afwachten!

Op ogenblikken dat ik geen nieuws kan brengen zal Rudy aka Falcon54 hier een verslagje uitbrengen met de evolutie van mijn toestand.

 

04-07-07

Ik ben er weer, maar met minder goed nieuws

Een paar postjes terug vertelde ik dat ik op onderzoek moest... wel de resultaten van de onderzoeken waren niet goed.  Waar ik voor vreesde is waarheid geworden.... Ik heb terug borstkanker...  Bijna 8 jaar geleden (22/09/99) werd mijn linkerborst geamputeerd. Nu zal ik naar alle waarschijnlijkheid eerst chemo krijgen en daarna de operatie.  De rechterborst wordt weggenomen.  Vrijdag om 14u moet ik bij oncoloog zijn waar alles zal besproken worden. 

Van zondagnacht zijn we terug uit Polen en maandag ben ik eerst naar huisarts geweest en die heeft dadelijk afspraak gemaakt bij gynaecologe.  De dokteres vertelde me dat er een ontsteking van lymphevaten zit in mijn rechterborst en dat die daardoor zo gezwollen is.  Ook mijn rechterarm is gezwollen door die ontsteking.  Eerst moet die ontsteking weg zijn voordat men kan opereren.  Daarom eerst chemo en dan pas operatie.

Voor het ogenblik gaat het niet zo goed... Maar vorige keer, 8 jaar geleden,  heb ik er tegen gevochten en dat zal ik nu ook weer doen.  Ik ben pas 53 en wil er nog veeel jaartjes bijdoen!