17-12-05

Kerstdorp Donk een begrip....

Elf jaar geleden, na een bezoek aan Gemmenich (drie landenpunt), besloot wandelclub Horizon Donk (Herk-de-Stad) om jaarlijks een Kerststallentocht te organiseren.  Hiervoor werden tientallen kerststallen gemaakt en werden deze voorzien van zelfvervaardigde beelden!

Aan de inwoners van Donk (Herk-de-Stad) werd gevraagd om hun huizen te verlichten en te versieren.

Het vervolg kent ondertussen iedereen... !

Donk groeide uit tot het ongetwijfeld “Mooiste Kerstdorp van België”.

Volle ladingen bussen kwamen vanuit het ganse land, Duitsland, Nederland en Frankrijk genieten van de unieke sfeer die er op de zaterdag voor Kerstmis in Donk ‘hangt’!

Allerlei TV-programma’s op verschillende zenders richtten de aandacht op dit mooi dorpje.

Helaas, na 10 jaren hield de wandelclub het voor bekeken..

Door allerlei omstandigheden werd vorig jaar voor het laatst de Kerstallentocht georganiseerd.  Ze lieten Donk echter niet verweest achter en in de toekomst zal de club nog jaarlijks de kerststallen plaatsen in de Donkse straten.

Verschillende vergaderingen later is Kerstdorp Donk springlevend!

Donk zal tijdens de Kerstdagen terug het rendez-vous zijn voor duizenden bezoekers.

Via een bewegwijzerd parcours kan er door de straten van Donk gekuierd worden om te genieten van de unieke Kerstsfeer.

Op de traditionele “zaterdag vóór Kerstmis”, dit jaar op 17 december zullen er weer talrijke eet-en drinkstandjes de bezoekers uitnodigen voor een borrel, een glühwein en een ’boke met spek.”

En...... voor het eerst wordt er een prachtige LICHTSTOET georganiseerd! 15 groepen met schitterende, in kerstsfeer verlichte praalwagens zal om 19u in een stoet van méér dan 1 km door de verkeersvrije Donkse straten trekken.

Vooraf en nadien kan men wandelen langs de prachtig versierde en verlichte huizen van Donk... en wees gerust, de Donkenaren maken er weer werk van!!!

12:00 Gepost door Lizy53 | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Zondag 18 december 2011, gisteren, hebben wij naar Donk geweest om de kerst stallen te bezoeken. Daar aangekomen: niets te zien. Ter plaatse navraag gedaan en dan zou de verlichting 3 à 4 jaar gedaan zijn. Het rendez-vous voor duizenden bezoekers is dan in het water gevallen.
Waarom bestaat die bladzijde dan nog als 'kerstdorp Donk een begrip'.

Gepost door: Van Aerden A | 19-12-11

De commentaren zijn gesloten.