24-05-08

Vaarwel Lizyke en tot weerziens...

Rouwkaartje Lizy

Het is een zeer mooie afscheidsplechtigheid geworden verleden donderdagvoormiddag. Ondanks dat het een werkdag was, was de kerk bijna helemaal vol met familie, vrienden en kennissen. Na de mis werd de urne begraven op het plaatselijk kerkhof. Mijn echtgenote en ik waren ook aanwezig en het is voor ons een troost dat we van zo dichtbij afscheid hebben kunnen nemen van onze dierbare vriendin.

De hele familie van Lizy houdt er aan om iedereen te bedanken voor de vele woorden van troost en medeleven die ze mochten ontvangen, of het nu gesproken of geschreven was, of via haar blogs of het online rouwregister. Deze troostende woorden zal hen zeker helpen het grote verdriet te verwerken wat hen nu overkomen is.

Vanaf nu zullen haar 3 blogs inactief worden en zal er dus niets meer op gepost worden. Noch Lizy's familie, noch ikzelf zullen de sluiting van haar blogs aanvragen, integendeel zelfs. Ik weet niet wat Skynet doet met blogs die lange tijd inactief zijn, maar ik durf te hopen dat ze haar 3 blogs open zullen houden. Haar blogs waren een passie voor haar en ze heeft er veel werk en energie ingestopt, en op die manier blijft Lisetje wat dichter bij ons, als we haar blogs kunnen blijven bezoeken.
Om practische redenen herhaal ik nog even de URL van haar online rouwregister:
http://gedenk.be/registers/0004/pagina.php

De tijd van afscheid nemen is nu gekomen, het zal stil worden op Lizy's blogs...veel te stil. We zullen haar vele mopjes missen, en haar interessante beschrijvingen over Polen en over ons landje.
Lisetje, nog dit: je hebt een onuitwisbaar spoor nagelaten in de harten van iedereen die jou gekend heeft, en dat spoor is zo diep dat je altijd in onze gedachten voort zal leven zodat je nooit echt zal gestorven zijn.
Geniet van je welverdiende eeuwige rust waar geen plaats is voor pijn of verdriet Lizyke, en bescherm al je dierbaren van daarboven.

Ik wil ook iedereen danken voor de blijken van waardering die ik mocht ontvangen voor het posten van de verslagjes over Lizy's toestand, ik heb dat gedaan op haar vraag en ik ben daar met heel veel plezier op ingegaan.

Het ga jullie allemaal goed.
Veel groeten van
Rudy Fauconnier

19:00 Gepost door Lizy53 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (29) |  Facebook |

18-05-08

Lizy's begrafenisplechtigheid.

Sunrays

De familie van Lisette wil iedereen nog op de hoogte stellen van het volgende:

De begrafenisplechtigheid zal doorgaan op donderdag 22 mei 2008 om 10u30 in de parochiekerk Sint- Martinus te Herk-de-Stad, waarna de begraving van de urne zal plaatsvinden op het plaatselijk kerkhof.
Samenkomst en gelegenheid tot groeten in de kerk is er vanaf 10u.

Een gebedswake wordt gehouden in voornoemde kerk op woensdag 21 mei om 19u waarna gelegenheid tot groeten van de urne in het funerarium Matterne, Diestsesteenweg, 82 te Herk-de-Stad.

De talrijke reacties op zowel Lizy's blogs als in het rouwregister zijn een grote troost voor haar familie, hieruit blijkt nog maar eens hoeveel vrienden ze had en wat een goed mens ze was.
Je hebt een plaatsje in vele harten gekregen Lisetje, en je zal nooit vergeten worden. Je bent dan wel veel te vroeg fysiek van ons heengegaan, maar diep in ons zal je voor altijd blijven leven.

Rudy F.

13:03 Gepost door Lizy53 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

16-05-08

Lizy is niet meer onder ons.

Lisette

Ik heb zopas telefonisch vernomen dat Lizy deze morgen om 6u overleden is in de kliniek.
Ze heeft de strijd verloren tegen haar slepende ziekte, maar ze heeft lang en moedig gestreden, en ze is optimistisch gebleven tot op het einde.

Hierbij wil ik mijn innigste deelneming overbrengen aan de gehele familie en aan alle naaste verwanten en vrienden, ze heeft een diepe indruk nagelaten op iedereen die haar kende door haar eenvoud, haar vriendelijkheid en haar behulpzaamheid.

Lisetje, je zal fel gemist worden door iedereen die je nader kende, maar we zullen je nooit vergeten, je zal blijven leven in onze gedachten als het goede mens dat je was.
Je bent nu zeker in betere oorden waar er geen lijden en afzien bestaan, en ik ben er ook van overtuigd dat je daar een plaatsje zal reserveren voor iedereen die je tijdens je leven dierbaar was.

Het ga je ginds goed Lisetje, en waak daarboven over ons....

Er werd een online rouwregister geopend op:
http://gedenk.be/registers/0004/pagina.php
Daar kan u de laatste groeten brengen aan Lizy.

Rudy F. 

14:06 Gepost door Lizy53 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (33) |  Facebook |

06-08-07

Aanvullend verslagje

De laatste dagen heeft Lizy veel pijn en last in haar rechterarm en –hand, die zijn beiden fel gezwollen nu en maken typen zo goed als onmogelijk voor haar. Daardoor zal ze enige tijd niet kunnen posten op haar blogjes, maar ze heeft er goede moed in en vanals die zwelling vermindert zal ze terug paraat zijn heeft ze me beloofd.

Wat intussen wel verbeterd is, is dat die grote vermoeidheid veel minder is nu, de bloedtransfusie die ze verleden keer gekregen heeft, heeft haar zeker en vast goed gedaan, ze voelt zich veel minder zwakjes nu.De volgende chemosessie is voorzien voor aanstaande donderdag 09/08, het is intussen al haar 4de sessie. Dank zij de catheter is dat nu wel een minder pijnlijke zaak geworden dan voorheen. Lizyke, ik denk dat ik mag spreken voor al je blogvrienden als ik zeg dat we jou nog heel veel sterkte toewensen, nog heel veel strijdlust ook, en we hopen met z’n allen dat we je vlug mogen terugzien op je blogjes, want het is hier stillekes zonder jouw grapjes en verslagjes.Nog heel veel groeten aan iedereen en speciaal aan Lizy vanwege Rudy F. aka Falcon54.

06-06-07

Dikke Chineesjes verplicht op dansles

Chineesje naar dansles

In de strijd tegen het toenemende aantal dikke kinderen heeft de Chinese overheid danslessen verplicht. Leerlingen moeten vanaf september bij het begin van het nieuwe schooljaar in de pauze of na schooltijd een danscursus volgen.

Kinderen bewegen nauwelijks nog door de grote hoeveelheid huiswerk, meldde de Chinese krant China Daily dinsdag. Steeds meer scholieren kampen met overgewicht. Volgens sommige onderzoeken zou het om zeker 20 procent gaan.

Het Chinese persbureau Xinhua meldde onlangs dat het ministerie van Onderwijs van plan is om aankomende studenten aan een fitnesstest te onderwerpen. Pas als ze door de test komen, hebben ze recht op een van de begeerde studieplaatsen. (anp/hln)

01-06-07

Nieuwe string zonder bandjes

Wordt de C-string een nieuwe rage deze zomer? Dit nieuw stukje textiel heeft geen bandjes aan de zijkant, en blijft dankzij een flexibel frame aan het lichaan hangen.

De C-string kan zowel in een spannende jeans als onder rokjes gedragen worden. Zelfs op het strand zou deze string een alternatief kunnen zijn voor de traditionele bikini. Het voordeel is dat het lichaam overal kan bruinen. Vrouwen die de string dragen mogen natuurlijk geen schrik hebben om hun lapje ondergoed te verliezen.

Voor wie durft: de string is te koop op deze website. In Belgische winkels is de C-string nog niet verkrijgbaar.

Bron : Het Nieuwsblad

 

nwe string04

nwe string01

 

nwe string02


nwe string03

21:44 Gepost door Lizy53 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (5) | Tags: string, c-string, zomer, rage, mode |  Facebook |

22-05-07

Bokito

66179874_5_aFDl

21-05-07

Indonesiërs hebben 'uitgestorven' vissoort aan de haak

Caelacanth - uitgestorven vissoort in Indonesie

Een Indonesische visser heeft een coelacanth uit de zee gehaald, een oude vissoort die volgens de legende al in de tijd van de dinosauriërs zou uitgestorven zijn. Yustinus Lahama en zijn zoon deden de uitzonderlijke vondst voor de kust van het Indonesische Sulawesi. Toen ze doorhadden dat ze een vreemde snuiter aan de haak geslagen hadden, slaagden ze er in de vis nog 17 uur in leven te houden. Oftewel 15 uur langer dan hun normale overlevingsduur als ze uit hun natuurlijke habitat gehaald worden.

"We zullen onderzoeken hoe het komt dat deze coelacanth het zo lang volgehouden heeft", laat professor Grevo Gerung weten. De vis was 131 centimeter lang en woog 51 kilogram. Ook in 1998 werd al eens een 'uitgestorven' coelacanth-exemplaar boven water gehaald. Voordien waren wetenschappers ervan overtuigd dat deze zeldzame vissoort al 80 miljoen jaar uitgestorven was.

27-04-07

Druk druk druk

Door allerlei omstandigheden ben ik de laatste dagen niet zo actief op mijn blogje.

Enkele gezondheidsprobleempjes en dan de warmte die me parten speelt, precies of ik alle kracht uit me voel wegvloeien.... Vreselijk gevoel geeft dat...

Gisteren was het ook al zo’n drukke dag... vanalles en nog wat stond er op het programma en als afsluiter van de dag... om 22u in Ham zijn, daar een Poolse vriendin oppikken   Iets voor 22u ging GSM... Marcin : Hoi Lisette, zijn jullie al onderweg??? Ja?? Oh dat is goed want het is niet in Berchem dat Agnieszka de bus op moet maar wel in t centrum van Antwerpen in de Van Straelenstraat....  ik was in alle staten en zag het zo al gebeuren dat we haar mee terug naar huis zouden nemen....  Als je weet dat wij maar paar keren per jaar in Antwerpen komen... en geen GPS hebben ja dan weet je zo dat het een dubbeltje op zijn kant zal worden om de bus te halen...  Snel naar Katrien gebeld om via Routeplanner efkes te kijken waar die bewuste straat is.....  Ja toen ze de uitleg gaf dat het vlakbij de dierentuin en de grote busparking van de Lijn was... was het snel gevonden.  Om klokslag 23u00 waren we ter plaatse!!!

Op 2 mei vertrekken we(natuurlijk ook onze Arne)  zelf naar Polen voor een 10-tal dagen.  Een en ander moet nog gehaald en gedaan worden voordat we vertrekken.  Het is eigenlijk al 2 jaar geleden dat we nog voor zolang zijn kunnen gaan.  André zijn werk liet het niet toe dat we voor langer dan paar dagen gingen.  ’t Zal deugd doen dat het niet enkel valiezen uitpakken en weer inpakken is. 

 

 

13:23 Gepost door Lizy53 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (7) | Tags: druk, polen, vakantie |  Facebook |

23-04-07

Caissière maakt foutje en wint jackpot

Niet alle vergissingen hebben een slechte afloop, daar kan Allen Wadburn van meespreken. De Amerikaanse uit Conover, in de staat North Carolina, printte per ongeluk tweemaal hetzelfde lot uit voor een klant. Het lot raakte niet verkocht, zodat ze het uiteindelijk zelf betaalde.

Toen ze de volgende dag de winnende cijfers controleerde, bleek dat ze de jackpot van 200.000 dollar gewonnen had. Toen het meisje haar prijs ging innen in het lottokantoor, ontmoette ze daar de klant die het originele ticket won. Volgens een woordvoerster vielen beide mensen elkaar in de armen. Beide lottospelers zullen het volledige bedrag krijgen, al heeft Allen nog geen idee hoe ze haar geld zal gebruiken.

14-04-07

Sloggi mikt op kontofielen

Ondergoedmerk Sloggi is gestart met een nogal pikante reclamecampagne. Op de website kunnen zelfverklaarde modefotografen hun eigen reclamepaneel samenstellen.

Als achtergrond voor de fotoshoot kan een eigen beeld opgeladen worden. Vervolgens paraderen er zes modellen in ondergoed over het scherm. De bezoeker moet uit de zes gepresenteerde kontjes er vier kiezen.

Hij of zij kan de modellen verschillende poses laten aannemen. Bedoeling is dat de zelfgemaakte affiche per mail aan zo veel mogelijk mensen wordt rondgestuurd. Is de campagne niet een beetje seksistisch? "Nee, ze is speels. Sloggi staat voor jong en hip. En dat streepje bloot is logisch, we verkopen tenslotte ondergoed," zegt Carine Van den Broeck van Triumph België, dat het merk verdeelt.

De mooiste affiche wordt vereeuwigd op 38m² en zal in juli in hartje Brussel te bewonderen zijn.

Zelf experimeteren kan op http://www.sloggifun.be/


bron: www.hbvl.be

15:39 Gepost door Lizy53 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (5) | Tags: sloggi, kontofielen, bizar, fotoshoot, kontjes |  Facebook |

08-04-07

Vrolijk Pasen

Vrolijk Pasen

 

01-04-07

Panama zet grootste kopje koffie

Grootste kop koffie in Panama

In Panama werd vandaag het grootste kopje koffie ooit gemaakt. Het bakje troost bevat maar liefst 2.840 liter koffie.

Koffieproducent Café Duran gebruikt 136 kilo kofie om de 2,75 meter hoge kop - met een diameter van 1,50 meter - te vullen. De recordpoging zal overgemaakt worden aan het Guinnes Book of Records. Het vorige record kwam uit de Verenigde Staten. Daar werd 2.500 liter in een "kopje" gedaan.

Met dit initiatief wil Panama de aandacht vestigen op de kleine, maar superieure koffieteelt in het land. Klein detail: de koffie werd uitgedeeld onder de inwoners en bleek "verdomd smakelijk" te zijn.

24-03-07

Zomeruur

marchbear11272 email09red22353marchbear11272

 

Jawel!

Op zondag 25 maart gaat de zomertijd in.
smiliesun_rotate_PH334144smiliesun_rotate_big_PH44565smiliesun_rotate_PH334144

Een uur minder slaap.  

 

anclock555646

 

Snag402667127

 

Een uurtje minder???

Wie weet wat,

of dat

Swansfloatingredhearts77888

voeten88999

 

Swansfloatingredhearts77888

 

Een uurtje minder spelen.

                 H000157L09910310 36_1_501010111311H000157L09910310
 

bouncingbearweekend1111121012

    anclock555646Beste mensen 
               let dus op het klokskeanclock555646

bloem511212131113

00:46 Gepost door Lizy53 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (3) | Tags: zomeruur, 24-25 maart, let op |  Facebook |

13-02-07

Carnaval

Wordt dit een nieuwe rage
met carnaval???
Wie zal het ons zeggen??
Met de temperaturen van nu
zou het best wel eens kunnen!!

bh

 

14:40 Gepost door Lizy53 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (5) | Tags: bh, foto, blog, hype, topper, carnaval |  Facebook |

09-02-07

Terug

Fijne dag07

Na paar zware en emotionele dagen ben ik er weer.

Een reeks onderzoeken met eerst niet al te beste resultaten, opnieuw onderzoeken... die dan toch met een goed resultaat geëindigd zijn.  OEFFFFFFFFF was me dat een opluchting... 

Ik zag het niet zitten om te bloggen en te lachen...

Van Ninne kreeg ik de inktvlek met als thema achter de schermen:  een foto van mijn bureauke, ik beloof je dat ik dat asap zal doen!. Geef me nog ff de tijd want door die donkere dagen is er hier een en ander blijven liggen dat ik zeker nog moet doen.  Vandaag of morgen zien jullie het resultaat !

19990605 Voorzitter Frans is 70 jaar05

 

Ondertussen is ook nog voorzitter Frans Gemis, van onze harmonie Sint-Martinus overleden.  Gisteren werd hij begraven.  Frans was 25 jaar lang de voorzitter en dat heeft hij met hart en ziel gedaan!  Dag en nacht konden we op hem rekenen.  Wie hem nu moet opvolgen krijgt een zeer zware taak. 

Frans vervangen zal niet makkelijk zijn!

 

 

04-02-07

365 dronken vissers van ijsschots gered

Bevroren zee in Rusland

Driehonderdzesenvijftig Russen, waarvan er velen zich in vergevorderde staat van dronkenschap bevonden, zijn vandaag per helikopter of per schip gered van vlottende ijsplaten, die plots waren afgescheurd van het eiland Sachalin in het Russische Verre Oosten.

Maar 76 andere vissers, die zich nog altijd op vlottende en smeltende ijsschotsen bevinden in de Zee van Ochotsk, weigerden aanvankelijk aan boord te gaan, omdat ze hun visgerei niet mochten meenemen. Al deze mensen waren aan het vissen door een gat in het ijs, toen plotseling een enorme ijsblok zich afscheurde en op drift sloeg.

Velen van de geredde vissers bevonden zich in bedenkelijke staat. Ondanks waarschuwingen van de overheid wagen de vissers zich telkens opnieuw erg ver op de bevroren wateroppervlakten van meren en zeeën, met het risico weg te drijven op afsmeltend ijs. Elk jaar moeten honderden Russische vissers gered worden. Deze winter is bijzonder gevaarlijk door de hoge temperaturen. (belga)

29-01-07

Tweede echtgenote moet na operatie op eerste lijken

chinese vrouw - plastische  chirurgie

 

Een Chinese man heeft zijn tweede vrouw overtuigd plastische chriurgie te ondergaan, zodat ze beter op zijn vorige echtgenote lijkt.

De 32-jarige Chinees verloor zijn eerste vrouw drie jaar geleden in een auto-ongeluk. ,,Ik herstelde na een half jaar, maar was eigenlijk liever samen met haar gestorven", vertelt hij.

Vorig jaar hertrouwde de man onder druk van zijn ouders. ,,Ik trouwde alleen met haar omdat ze een beetje lijkt op mijn vorige vrouw". De Chinees ging echter nog een stap verder, want hij kon zijn nieuwe bruid overtuigen tot een operatie.

,,Het was een moeilijke beslissing", zegt de vrouw. ,,Ik wil niet de schaduw van iemand anders worden, maar ik wil ook deze familie niet verliezen. Ik hoop alleen dat de plastische chirurgie me niet lelijk maakt".

De chirurg stemt wel niet onmiddellijk in met de operatie. Hij wil dat het koppel zich eerst psychologisch laat testen. ,,Platische chriurgie is niet de beste oplossing om een relatie te redden, en de operatie kan twee mensen niet perfect op elkaar laten lijken", aldus de dokter.

 sdg (ananova)

11:39 Gepost door Lizy53 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: plastische chirurgie, china, trouwen |  Facebook |

31-12-06

Mijn beste wensen

De allerbeste wensen voor 2007

Dat elke nieuwe dag

Jullie vrede geven mag

En bergen van geluk

Een heel jaar aan één stuk

Veel liefde voor elkaar

Een ongelooflijk goed jaar!

 

2007_header1

11:37 Gepost door Lizy53 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (17) | Tags: 2007, beste wensen, gelukkig nieuwjaar |  Facebook |

22-12-06

Verboden te vloeken tijdens seks

Wereld orgasme dag

 

Vandaag is het Wereld Orgasme Dag. Een koppel uit Californië roept iedereen op om vandaag het orgasme te bereiken in naam van wereldvrede. Volgens hen heeft de energie van alle orgasmes een positieve invloed op de Aarde. Voor wie nog een partner zoekt, heeft de Britse krant The Sun enkele interessante weetjes die gebruikt kunnen worden om het ijs te breken:

-Het dier met het grootste geslachtsdeel, in verhouding met zijn lichaam, is de zeepok. Zijn penis kan tien keer de omvang van zijn lichaam aannemen.

- In het Amerikaanse stadje Willowdale, gelegen in Oregon, is het verboden voor de man om te vloeken tijdens het vrijen.

- De Egyptische farao Cleopatra bezat een van 's werelds eerste vibrators: een kleine container gevuld met zoemende bijen.

- In Libanon is het legaal voor mannen om seks met dieren te hebben. Het dier moet wel vrouwelijk zijn.

- Het orgasme van een varken kan een half uur duren.

- Mensen uit IJsland zijn de grootste fans van vibrators: 52 procent van de bevolking heeft er eentje

- Elke dag hebben 200 miljoen koppels seks.

- Een buideldier heeft twee vagina's.

- Volgens een enquête van Durex hebben Chinezen het grootste aantal bedpartners gehad. Gemiddeld slapen ze met 19 verschillende mensen. Uit dezelfde ondervraging bleek wel dat slechts 11 procent van de Chinezen al eens een orgasme heeft gehad.

- In de 15e eeuw werden de prostituees in het Italiaanse Venetië verplicht om topless rond te lopen.

- De mannelijke bidsprinkhaan kan zijn hoofd er niet bijhouden tijdens het vrijen. Het vrouwtje rukt het hoofd af tijdens het stoeien

- Toen de Egyptenaren in de 13e eeuw voor Christus het huidige Libië veroverden, verwijderden ze 13.320 penissen van de verslagen soldaten.

19-12-06

Kerststokje van Fleur

Een weekje geleden lanceerde Fleur een kerststokje.  Door tijdsgebrek heb ik het nu pas kunnen invullen.  Ik had beloofd het te doen en een woord is een woord... Dus ziehier mijn antwoorden op de vraagjes :

 

20061219 Kerstboom02

 

1. Staat jouw kerstboom al?

Ja hoor! Verleden week was Arne ziek en hebben we samen de kerstboom gezet.  Op woensdag hebben we alles bijgehaald en de kerstversiering gezet in hobbykamer en keuken.  De boom hebben we samen in elkaar gezet. 

 

20061219 Kerstboom03

 

2. Heb je een echte boom of een nepboom staan?

Nu staat er een nepboom.  Ooit was dit anders... totdat we een nest spinnen in de boom gehad hebben en sindsdien houden we het met een nepboom.  Dat zal zo’n jaar of 8 geleden zijn... Ik zat in mijn zetel naar tv te kijken en zag plots een klein spinneke zitten op de lampekap.  Tuurlijk dat weggedaan... enkele ogenblikken later... weer van datte... Ons Katrien liet plots een gil en zegde... mama kijk eens goed rond!!!!!  Wat was er gebeurd???? Het was precies of de boom helemaal gehuld was in engelenhaar... en van de boom die vlak bij de schouw stond een lint over de schouw zo naar de overgordijn om naar de lampekap te komen die naast me stond op het kastje van de stereoinstallatie....  We hebben direct alles verwijderd en de boom goed ingespoten met insectenverdelger... het was nog niet Kerstmis en dus wilden we de boom nog wel wat houden!  Het was een prachtige boom van ± 2m hoog.  Maar na paar dagen was het weer prijs en zat alles weer vol met spinnekes!  De kerstboom heeft toen 25 december niet gehaald.  Sindsdien zweren wij dus bij een nepboom, want zoiets een 2de maal meemaken... brrrrrrrrrrrrrrr neen ik mag er niet aan denken....

 

20061219 Kerstboom04

 

3. Hoe versier jij je boom? (kleuren? alleen ballen of ook figuurtjes? linten? strikken? slingers? gekleurde of witte lampjes? ...)

Donderdagmorgen hebben we de boom versierd.  Enkel de goudkleurige ballen deden dit jaar mee.  Ook enkele houten poppetjes, rode appeltjes  en trommeltjes hangen in de boom  Arne vond ook nog zilveren slinger en ja die hangt er ook in...:o-

Volgend jaar zal het weer een hele andere boom worden.

 

20061219 Kerstboom05

 

18-12-06

Osama is doodgeschoten

Olifant Osama

In het noordoosten van India heeft een scherpschutter een einde gemaakt aan het leven van de killer-olifant Osama. De afgelopen week had Osama in de deelstaat Assam twaalf mensen vertrapt. In totaal doodde Osama al 27 mensen. De agressieve olifant was genoemd naar de internationale terroristenleider Osama bin Laden. De jacht op Osama ging gepaard met heel wat strubbelingen, want volgens conservatieven hebben de boswachters de verkeerde olifant neergeknald. Volgens officiële schattingen doodden olifanten de afgelopen vijf jaar 248 personen in Assam. In dezelfde periode werden 260 olifanten door mensen doodgeschoten.

 

Olifant Osama02

 

15-12-06

Schildpad zwemt van Suriname naar Engeland

schildpad02

De Surinaamse ex-zwemkampioen Anthony Nesty moet op zijn hoede zijn voor de concurrentie. Aikanti zwom 11.263 kilometer van Zuid-Amerika naar Engeland. Aikanti is een reuzenschildpad die met een zender op de rug uit Suriname de oversteek maakte.

Het Wereld Natuur Fonds plakte afgelopen zomer een zender op de rug van het 1,5 meter lange dier. De schilpad vertrok uit Suriname naar West Afrika. Daarna zette ze koers richting de kust van Portugal en de golf van Biskaje om daarna door te steken naar Engeland.

14-12-06

Arne nog ziekjes

20061214 Arne01

Hier ben ik weer... Ons kabouterke is deze week maar anderhalve dag naar school geweest. Dinsdag middag heb ik hem thuis gehouden omdat hij nog altijd zo’n vreselijke hoestbuien krijgt... Zijn mama en papa hebben deze week nachtdienst... dussssssss Arne is de ganse week hier.  De ganse dag houdt hij me bezig met vanalles en nog wat.  Gisteren en vandaag hebben we de kerstversiering gedaan en de boom gezet.  Voor dag en dauw was hij al wakker om de boom te versieren.  En ja hoor oma is dan opgestaan en samen hebben we de boom versierd.  

Nu zit hij even voor tv en van die gelegenheid maak ik gebruik om efkes iets te posten. Mijn blogronde zal voor straks zijn en waar ik vandaag niet geraak... kom ik zeker morgen langs!

20061214 Arne02

15:17 Gepost door Lizy53 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (6) | Tags: arne, ziek, kerstboom, druk druk, kerstversiering |  Facebook |

27-11-06

Dronken student fietst autosnelweg af

autoweg02

Een dronken student is gearresteerd nadat hij twee kilometer in de verkeerde richting op de Italiaanse autosnelweg fietste.

De 22-jarige Spaanse student werd door de Italiaanse verkeerspolitie aan de kant gezet op de Autosnelweg del Sole, dichtbij Parma. De student, die meer dan vier keer de legale hoeveelheid alcohol in zijn bloed had, kon zich niet herinneren hoe hij daar beland was.

"We hebben hem van de weg kunnen plukken voordat er een zwaar ongeval gebeurd is", zei de politie.

07-11-06

Klein verslagje van ons weekendje Rotterdam.

 

Zoals nogal eens dikwijls gebeurt waren we weer op t laatste nipperke vertrokken.  Tegen half 2 waren we in Hoogvliet.  Eerst gezellig wat gepraat met Peter en Brenda want het was toch weer een tijdje geleden dat we elkaar nog gezien hadden! 

Peter maakt er altijd de gewoonte van als we ginder zijn om paar leuke uitstapjes te doen.  Zo hebben we al enkele hele mooie stukjes Nederland gezien. 

In namiddag zijn we het stadje Brielle gaan verkennen... Brielle is een oude stad, en had zijn eigen haven en dreef handel met het Oostzee-gebied.

In 1572 werd de stad ingenomen door de watergeuzen, het eigenlijke begin van de opstand tegen Filips II.  Zo werd Brielle de eerste vrije stad van Nederland en dit historisch feit wordt ieder jaar op 1 april gevierd.  Schoolkinderen onthouden dit feit met de zin:

"Op 1 april verloor Alva zijn bril" (oorspr. "Op 1 april verloor Alva Den Briel")

20061104 Brielle01

 

Dit schip wordt ieder jaar gebruikt bij de 1 april viering.

20061104 Brielle10

 

St. Catharijnekerk. Deze kerk was in opzet de grootste kerk van Holland, maar is nooit voltooid. De bouw begon in 1417. In 1456 was er een grote brand en in 1482 raakte het geld op en hield men op met bouwen. Alleen het schip was klaar. Brielle is van verre herkenbaar aan de 57 meter hoge, stompe toren van de St. Catharijnekerk.

20061104 Brielle07

 

30-10-06

Durex zoekt 10.000 condoomtesters

Durex condoom

DEN BOSCH - ,,Daadkrachtig zijn, niet te beroerd om ‘s avonds en ‘s nachts te werken en je openstellen voor de ander.'' Met onder andere deze eisen zoekt condoomfabrikant Durex in de Benelux 10.000 gewillige proefkonijnen voor het testen van de Durex Pleasuremax-condooms.

De condoomfabrikant uit Den Bosch wil op deze manier te weten komen hoe het product in de praktijk werkt. Geïnteresseerden kunnen een sollicitatieformulier invullen op de site van Durex. Als de sollicitanten akkoord gaan met de arbeidsvoorwaarden voor de functie kunnen ze het contract ondertekenen. Ze krijgen zelfs businesscards om vrienden op de hoogte te brengen van hun nieuwe carrière.

Met slogans als ‘ooit gedroomd van een opwindende baan in een stimulerende omgeving’ stapt Durex de arbeidsmarkt op. De testers kunnen na hun ,,werk'' - een condoom krijgen ze thuisgestuurd - hun reactie geven. Niet dat het bedrijf direct alle reacties gaat verwerken om tot een nieuw condoom te komen, ,,maar we houden ze toch in ons achterhoofd met het oog op toekomstige productlanceringen'', zegt productmanager Loes van Alst van Durex Benelux.

Uiteindelijk krijgen alle personeelsleden de kans om een (overwerk)weekend te winnen in een hotel in het Zuid-Engelse Brighton. Ze verblijven dan in de zogeheten Durex Playroom, met spiegels, een danspaal, een kingsize bed en dito bad en een verzameling speeltjes. Degene die de beste slagzin heeft gemaakt, kan de trip gaan maken.

28-10-06

Rotnacht voor eigenaars Koekoekland

Koekoeksklok

 

Het begin van de wintertijd in de nacht van zaterdag op zondag levert de meeste mensen een welkom extra uurtje slaap op. De eigenaren van het Koekoekland-museum in de Engelse plaats Cheshire hebben hun handen echter vol aan de maatregel. De broers Roman en Maz Piekarski brengen het hele weekeinde door met het terugdraaien van hun ruim vijfhonderd koekoeksklokken.

Het museum herbergt een van de grootste collecties koekoeksklokken ter wereld. Daartussen hebben ook uurwerken een plek die op het hele uur een kwartel, trompetgeschal of monniken laten horen.

In de hele Europese Unie, dus ook in België, wordt in de nacht van zaterdag op zondag om 03.00 uur de klok een uur teruggezet.

10-07-06

Skater scheurt aan 90 km/u over autoweg

De politie heeft vrijdagavond een 20-jarige man uit Eindhoven gearresteerd die op zijn skates met 90 kilometer per uur over de autoweg van Roermond naar Eindhoven scheurde. Dat deed hij door met een auto mee te liften.

Een automobilist zag de man zijn halsbrekende toeren uithalen, belde de politie en bleef de snelheidsduivel volgen. In Haelen achterhaalde de politie de inline-skater op aanwijzingen van de automobilist. De man is opgesloten omdat hij ook nog een straf van dertig dagen moest uitzitten.

01-12-04

Good night and sweet dreams

Het zal hier een paar dagen (tot zaterdag) stilletjes zijn.  Ik ga wat uitwaaien aan t zeetje..